tänjer tid

TIDEN

Vad gör den med oss och vad gör vi med den?

Jag är tidsoptimist. Om det är en kvart kvar till nästa möte så tror jag att jag hinner hänga upp tvätten, göra middagen klar, ringa 7 samtal och gå ner 3 kg.

Varför känns det som att tiden inte räcker till? Prioriterar man fel?

Laborerar med tiden varje dag och vill hinna så mycket som möjligt. Hur det går? DÅLIGT!

Försöker verkligen tääänja ut tiden och tänja in magen men det går tvärtom :) 

Magen växer och tiden minskar. OCH det bor ingen i min mage! Den är fylld med muskler.
Musklerna heter; 

1: Pizza
2: Butterkaka
och den största muskeln heter "GOD hemmagjord mat" 

datagenerationen växer upp nu

Genaliserar lite nu! Take it easy

Förr, för länge sen, hade de flesta jobbet hemma. Man hade djur o skog som man tog hand om och levde på det. ARBETAR GENERATIONEN. Man växte in i arbetet och det var HELT naturlig att jobba.

Sen kom mina föräldrars generation. Jobben styrde många utomlands. Jobben väntade och de åkte efter dem och jobbade SUPER flitigt! Jobbet var VIKTIGT! De var FLITISAR

Sen kom jag och mina medkamrater. Vi har sett att det ska jobbas för att klara uppehället och för att kunna unna sig lite extra i livet. Vi är den första generationen som kan det här med att UNNA oss allt möjligt. Vi är inga amatörunnare utan proffs. OCH räcker inte pengarna?!? Det gör inget för det finns ju KREDIT. JOBBA? Ja, om det finns men A-kassa passar bra. Katastrof men sant! Vi är UNNARNA men vi vill jobba om det är ett intressant jobb!

Efter oss kommer de som vuxit upp i unnamiljön. Där allt ordnar sig på något sätt. Samhället fixar om inte föräldrarna... Eget ansvar, vad är det? Dessa kallar jag DATA- generationen för det känns som att de lever mer via den än verkliga världen! När dom ska börja jobba så har dom nog mer krav på allt kring jobbet.

HUH. Tänkte skriva att det var bättre förr men dom som säger det, dom var visst själv bättre förr så jag skriver inte det för jag vill vara bra NU!

MEN helskotta jag tror ändå att vi är mer gjorda för ladugårds arbete än data sitteri!

vad väger tyngst?

Jag tycker inte att jag är sååååå enorm men när jag väger mig så menar vågen att jag väger MASSOR.
Vem har rätt? Jag eller vågen? Hur smart är en våg egentligen? Jag har aldrig hört att någon tycker att vågen är smart. Den är fylld av siffror men det är många ekonomer oxå o hur roliga är dom?

Vem ska jag tro på? Vågen som säger : DU ÄR FÖR FET! SLUTA ÄT NU! eller på mig som säger;

1: Jag ser ut så här, gilla läget
2:Jag ser mina tår så det kan inte vara kört 
3: Fettsugning är för dyrt och farligt
4: Vågen ljuger för att få uppmärksamhet
5: Jag rullar ju inte fram

Hur kan det vara så svårt för många av oss att säga till oss själva att:

VI ÄR OK!        och vågen är töntig o gammeldags!

så här ser korten ut

Oftast får man ju en inbjudan innan brölloppet. Våra gäster kommer tyvärr inte få några. SYND men sant.
Mitt LOVE-team har suttit en hel kväll och pysslat dessa vackra kort. Jag är ledsen för deras skull men jag vet att vi hade i alla fall JÄTTE trevligt. Mycket skratt, god mat, dryck och många härliga historier.
Jag messar nog mest troligen inbjudningarna. Nog har jag funderat kring varför jag inte får dem skrivna, klipta och klistrade men tvingas inse fakta att Jag bara inte får dem färdiga så NU har jag släppt den stressen.
Huh, skönt!
Lite kul grej är det väl ändå för Ingen har säkert fått en bröllopsinbjudan tidigare med sms :)


Det finns två vandrande pinnar i skålen till höger. De bor under ett durkslag :)

nu får det vara nog

Nu är jag less på att bli besviken över att jag inte går ner i vikt.
Jag har förändrat och försökt:

1: Jag har börjat promenera MYCKET mer
2: Jag kör 50 % GI
3:
Jag har slutat med godis. FATTA att jag varje sekund avstår Marabou choklad. Det är nästan inte möjligt! Jäla svårt är det i alla fall, MEN jag gör det!
4: Sover lite bättre än förr
5: Äter mindre portioner
6: Väljer MYCKET nyttigare mat
7: Äter sällan skräpmat

MEN DET HÄNDER INGET!

Har gott ner fjuttiga kilon trots dessa positiva förändringar. Är besviken och förundrad.

En läkare sa att eftersom jag sover dåligt så kan detta vara orsaken till att min vikt inte rubbas.
Jag har tänkt börja acceptera hur jag ser ut. Det blir liksom lättast så och då kan jag fokusera min energi på viktigare saker.
MEN det är jobbigt när alla andra går omkring snygga och vissa är bruna oxå. Jobbiga typer! Jag ska låtsas som att jag inte ser nån.


Tuttlisorna

Vi har provat och provat olika klänningar med Emilia. Den rätta klänningen har inte kommit ännu! Min sömmerska funderar och fixar och det ska bli såååå spännande. Dessa krav har jag på klänningen:

1: Den ska vara vacker
2: Den ska göra mig lycklig
3: Den ska gömma mina extra kilon,"volanger" här och där ;)
4: Den ska trolla bort BAUTTA rumppan HA! Lycka till!

Jag fattar att en klänning inte kan banta ner mig. Synd men så är det ju. Gifter mig nu för första gången eftersom jag väntat på den RÄTTE och han är här nu. Fin, rolig, harmonisk och helt underbar
Jag har kommit hem i mig själv tack vare honom. Djupt? Ja, men sant.

 Klänningen är VIKTIG för oss kvinnor i alla fall. Den rätta känslan måste finnas där och det är den viktigaste för mig är att;

Klänningen ska vara jag

Här på bilden provar vi klänningar och vi hade faktiskt kul fast Emilia inte vill visa det :)

Det går extratyg kring tuttsen för oss tuttlisor :)

mack män

Alla behöver vi människor att lita på. Såna som tycker om en fast man beter sig dumt ibland. Vänner och nära männsikor som känner en helt och ändå gillar en av någon konstig anledning :)

Tröstnät för sorgliga stunder och de som finns där oavsett vad som gäller. Jag VET att man inte äger någon annan än sig själv men de människor som bor i mitt hjärta kallar jag "mina människor".
ALLTSÅ MÄNNISKOR SOM MITT HJÄRTA VALT ATT ÄLSKA. Dessa människor är de viktigaste i livet. Alldeles fööör sällan säger man till sina människor hur viktiga dom är, man bara hoppas att dom vet!!!

Här är ett foto på 2 killar. De är karriärister och vet hur man har roligt och hur man lagar god mat :)
Dom är ju LITE kockolalla och bing bäng IBLAND men de är alltid mina människor och jag diggar dom oavsett vad de gör. Lite extra mycket när dom gör GODA mackor med mycket ost!



DE ÄR som MINA BRÖDER

Hela Sverige

I helgen gifte sig hela Sverige via Viktoria och Daniel. Det bästa med den vigseln var:

1: Att HON blinkade en flirt till HONOM när de stod vid altaret
2: Att de kändes ÄKTA o att kärleken lyste mellan dem
3: Att Madde var så snygg så nån ex idiot garanterat kände extra ÅNGER
4: Deras blickar till varandra. (Trots att Kungen och drottningens kärlek aldrig varit lika levande och tydlig utåt så har dessa unga tu valt att låta känslorna vara SYNLIGA! Vi romantiker tackar och tar emot!)


Min VACKRA dag närmar sig. Jag skulle ju vilja vara bröllopsfixare och NU får jag vara det till mig själv! Det viktigaste ordet i denna bröllopsresa har visat sig vara: DELEGERA

Känner LYCKA inom mig för att mitt hjärtats valda har valt mig och så gör vi det rejält tillsammans oxå snart...
Lite nervöst men SÅÅÅÅÅÅ underbart



Har provat olika varianter och VILL dejta min härliga sömmerska

soffare

Vi skulle köpa utestolar till vår mormor som fyller 90 år. Vi tittade runt i butiken och så kom dom här sköööööna sofforna emot oss. Vi satte oss ner och när vi gjorde det så glömde vi ALLT annat . Vår köpbroder Pasi var och pratade med försäljaren och hittade de rätta stolarna. Försäljaren frågade hur han skulle kunna bära dom. Pasi sa att han hade många kompisar som skulle hjälpa honom. Han hade inte märkt att vi blev kvar hos sofforna. Han var på andra sidan i den stooora butiken. Alltså, inga kompisar fanns nära och försäljaren tittade konstigt på Pasi som inte verkade ha dessa kompisar som han trodde själv. Hans så kallade kompisar hade somnat i sköna soffor. Ensam med stora stolpaket gick Pasi till bilen och undrade var hans så kallade kompisar var...



gottis


Ingens liv är helt perfekt fast det kan verka så. Alla har något som tynger, bromsar eller försvårar livet. MEN Varför vill alla ha ett perfekt liv? JO, för att ingen kan få det så därför vill alla ha det.

Är det inte så?


Det lilla har ofta störst betydelse. Tänk vad lycklig en varm choklad med god grädde kan göra en. Denna smakade underbart och gav mig säkert 5000 kalorier extra, men det var så gott att det var det värt!


Det var VANILJ smak på denna gottis

Gratis

Vilken makt ord har. Jag fick fina komplimanger idag och det fyllde mig med lycka. Tänk vad lätt vi kan glädja varandra med att säga något fint! Ord är ju till och med gratis! Vi kan slösa med positiva ord och komplimanger! Tyvärr så behöver en del några promille för att kunna klämma ut glädje.

Jag ska bli bättre på att säga snälla saker som får folk att bli glada och ögonen leee.
 
Det är ju fakta att om man får någon annan glad så stänker den glädjen över på en själv oxå.
Prova!
Jag ska säga till min blivande man att han har väldigt vackra händer och när de landar på mig så smälter de mig harmonisk och lyckokänslan glittrar igenom min själ .  MEN fast han är intelligent så är han ju oxå man. Så ikväll när jag kryper nära honom i sängen så jag säger rakt och enkelt,  i tur och ordning:
 
1: Du är manlig
2: Du gör mig lycklig
3: Du är stilig
4: Du är underbar
5: Är du vaken ännu? 

ren tur

Det finns ju väldigt många olika sorters chaufförer, bland annat:

1: De som tror att de är riktigt bra på att köra

2: De som ääär bra på att köra säkert

3: De som sitter och kör trots att de sitter i baksätet

Jag känner många kvinnor som sitter och säger hur mannen ska köra. De säger hur o var de ska köra och vem de ska akta sig för. En kompis man sa att han vägrar att köra om hon gnäller och pratar när han kör så nu har hon börjat dirigera honom i tystnad. Hon lutar sig nästan över honom när hon vill att han ska köra åt ett visst håll. Hon pekar vilt och grimaserar men allt i tystnad. Hon är värsta trafikpolisen i bilen, next to him, i tystnad. Kroppen är vild och det är som ett gymppa pass för henne att vara kartläsare.

Körde bil igår och mot mig kom denna ren. Det var ren tur att den var på rätt sida. Han hade bråttom så jag hann inte fråga vart han skulle.




vatten & SAND

Det finns vissa saker som lugnar en. Det är viktigt att ha dessa nära sig ibland när allt snurrar på lite för fort.
Mina lugnisar som ger mig harmoni är:

1: Kärleken, HAN GÖR och GER mig lugn

2: Rent och städat. När det råkar vara det så känns det skööönt och lugnt

3: Mätt mage, då är det mesta bra och har jag ätit nyttigt så är samvetet oxå lugnt

4: Sand och varmt vatten. Det magiska med mjuk sand får mig att bli lugn.

Fast bikini bejbsen är ju jobbiga när dom går omkring med sina toppiga bröst och smala ben. Då kör jag in fötterna i sanden och blundar. Då finns bara jag och magisk sand en lugn liten stund... 



Vad gör dig lugn?

lyckliga brudar

Vi mår mest bra trots att vi har våra tårdagar då allt blir suddigt av sorg. MEN oftast får vi skratta och ha roligt för vi tror att livet blir mest som man gör det. Har man tråkigt så betyder det att man själv ÄR tråkig!

Josse är med o planerar brölloppet. Huh, det börjar bli nervöst! Sofia och Carro ska vara tärnor och dom är så smala så det blir billigt lite tyg till deras klänningar.

Min vackraste dag närmar sig fast jag inte ens fått ut inbjudningskorten. Jag får väl sms:a inbjudan en vecka innan ;)



Vi jämför bröststorleken...

Elvis och Ralli

Storleken har betydelse men de flesta storlekar fungerar och även tillsammans om båda vill. Här ser ni kusinerna ta det lugnt tillsammans. Ralli är den lille killen och han är ungefär lika stor som Elvis tunga. Ändå har dom roligt tillsammans och jag tror att dom älskar varandra lite.




Prinsessa

Ingen kan föstå något om man inte har upplevt det själv. För att kunna förstå någon på riktigt så måste man ha känt liknande känslor för att kunna mötas på samma själsliga nivå och därmed uppnå en djupare kontakt.

Kronprinsessan ska gifta sig nästa helg. Hon är lycklig, vacker, sympatisk, älskad, rik och det FINASTE av allt;

Hon har hittat äkta kärlek och den har hittat henne tillbaka

  Hon lever så långt ifrån verkligheten som möjligt MEN inte att förglömma; HON som alla andra har sina egna bekymmer. Det tröstar ju lite att veta att även hon styrs av sina känslor och trots att hon är proffs på att kontrollera dem så vet hon hur sorg och tårar oxå känns. Det är lätt att tycka om henne och vara stolt över henne.

Hon är en RIKTIG prinsessa MEN även jag ska vara det EN HEEEEL dag i mitt liv. Då min prinsess tid är begränsad så kan jag bara koncentrera mig på det positiva och härliga kring det. Jag ska bara njuta. MEN Detta är ju inte sant!!!

Jag kommer att stressa, hetsbanta, gråta och känna katastrof i hela kroppen. MEN tänk om jag ändå vore så klok så jag litade på mina härliga vänner och bara njööööt. Ska försöka!!!!

Det borde ju vara den vackraste dagen i livet! Inte sant?

Mjukglass dag

Vädret är mjukglass. Åt en och gick upp 7 kg. Gick sen omkring på stan i Luleå och såg många vackra människor.

Alla kroppar har blommat fram. De flesta har mindre kläder och då syns kroppen naturligt mer. Det kom en tjej med vit kjol och midja. Jag tittade på henne och tänkte säga:

1: Ta inte din midja för given, du kan råka äta för mycket o vips är den borta. Se bara på min. Ja just det, den finns ju inte mer!

2: Njut av din fina kropp!

3: Kan jag få din kropp
?


Ah! Romantik

En tjej stod lääänge och kysstes med en kille innan hon skulle hoppa på bussen. Vi alla andra på bussen bevittnade detta romantiska farväl. Efter kyssen började hon gå mot bussen men sprang tillbaka och igen smälte de ihop i en passionerad kyss.
Ah! De var härligt! De höll varandra i handen och tittade på varandra. Blicken var så het så att bussen kändes
som en bastu. Nu släppte hon hans hand men blicken var kvar och hon gick in i mannen i busskön. Hon såg att det var många ännu innan henne så hon sprang tillbaka till killen.

OH! Nu kysstes dom igen. De pirrade i våra buss magar. Nu var det hennes tur att komma in i bussen. Han gick sakta därifrån. Ibland tittade han efter henne och ALLA vi i bussen tittade efter honom

Gäddhäng

Hur kan man minska på gäddhänget? NI som inte har det fattar inget av detta men vi som har det, har svårt att ha en normal ärmlös topp. OM du kan ha en topp så TOPPEN! Var glad över det!

Vikt är inte sååå viktigt men ändå något jag tänker på JÄTTE mycket. När jag ser en mini rumppa gå omkring så undrar jag hur en del kan ha så liten bak och jag har fått så att det skulle räcka till hela Pajala.

Vad händer med den mat jag äter och den som en smalis äter?
Jag promenerar och rör mig ok men min mat stannar i min kropp. Den bullar ut i midjan eller i rumppan. Den smala människan bara går omkring som om ingenting hade hänt.





USCH VA GOTT

Det finns VERKLIGEN viktigare saker att göra än att gå ner i vikt! MEN jag vill gå ner i vikt lite. INTE för mycket. Skinnet ska ju hållas spänt så det går inte att gå ner för mycket :)

Visst vore det vackert med en smal och läcker brud men nu blir det en;

BOLLIG och GLAD BAUTTA BRUD istället

Det är ok, tycker jag. Just nu äter jag det värsta en vikt kämpare kan äta. CHIPS

HUVA va äckligt det är! FETTIGT, ONYTTIGT, SALT och USCH !!!

YES va gott med onyttig och knaprig chips !!!

Lätt och göra vettiga val? NEJ!

DESPERAT

Singel Samantta börjar bli less på singel livet och sa idag att hon skulle lägga alla killarna på hyllan.

Min första tanke var;
DOM RYMS INTE på hyllan!


OK, BRÖLLOPPET BÖRJAR NÄRMA SIG OCH JAG SER UT SOM EN BOLL BRUD.

FATTA VA JOBBIGT. JAG KOMMER ATT BOLLA FRAM TILL ALTARET! VAD GÖRA?

1: BE EN STUNT AGERA MIG OCH GÖRA BRUDANDET

2: BESTÄLLA AKUT FETT SUGNING

3: SLUTA ÄTA

Svåra val
men något måste göras! Världens bästa prälle viger oss, MYS människor kommer OCH våra familjer. Det känns som att jag måste vara med, så alternativ 1 går bort.

NR: 2 är fööööööör dyr, tyvärr! OCH riskfylld och farlig. Jag är ju en mes, det går inte fast jag vore rik!

OCH då återstår NR: 3. HUH! Men den är ju effektivast...  HELSKOTTA vad dåliga alternativ! KATASTROF!







kärlek

Här vår söta, gulliga, håriga och snälla Josse. I hennes famn den OOOTROLIGT lydiga Ralli.


OLYDIGA!

Det finns ju Joggare = seriösa motionärer
Gåare/cyklare = de som vill ta hand om sig själva
Tränare = dom som har blivit besatta av att träna sig OCH även känner att de måste träna andra 
och Soffare. Jag är soffare. Likt en soffa är jag mjuk och alltid redo för mys. Gärna med något gott att äta oxå.

Det skulle vara bättre att vara joggare, just när man vill gå ner i vikt.

Vi har två JÄTTE söta vovvar, Cilla och Ralli.

Har promenerat mer med hundarna. Jag gillar att ha dom lösa MEN hundarna lyder ingenting. När jag skriker STANNA åt dom så stannar alla andra som är ute och går
men hundarna bara går vidare... 


Korv byxor

Jag och Josse jobbar ibland tillsammans och hon tvingar oss att ha likadana kläder. Här på bilden ser man korvbyxorna som sitter som korvskinn runt våra bull ben.

Sen ville hon ha en blomma i pannan och det kändes som en pann lamppa runt huvve.

Vi är som 2 SMÅ bär :)


FOTO: MATS HONKAMAA

Byx lycka

Gör en sommar teater i Kauliranta. Berättar mer om den senare. Här en bild från den SVÅRA kärleken mellan Mirja och Kalle. Dom älskar varandra men har SVÅRT att få till det. Som så många andra. Tänker på Tornedalens Samantta som nu utvidgat sitt ragningsområde från Tornedalen till HELA NORDEN... Akta er, en vild singel kvinna är hungrig ;)

Har gått ner 2 kg. FÅR stängt fawo byxorna! MEN ska luncha nu så det blir väl lite problem i byxan sen...



Sorg idag

Vissa dagar liksom vissnar bort. En del dagar vill man inte ens minnas. Dagar som sårar och gör ont. För mig är denna dag årets värsta dag och egenligen hade jag kunnat gråta bort hela dagen.

I all lycka med bröllops planer så blir det dimmigt av saknad efter min syster. Har egentligen svårt att förstå att HON inte är med på mitt livs största fest. Gråter nu och vet inte om man någon gång kan vara helt lycklig igen när en så stor del av en fattas...

Kan livet le från hjärtat när sorgen omringar och saknaden gör ont?

BARA om man själv förlorat någon kan mam förstå den sorg och saknad som blir kvar...

En storasyster som alltid tagit hand om mig, alltid funnits där och orkat med allt möjligt och omöjligt med mig...

Jag TÄNKER och pratar med dig varje dag  MEN saknar din röst och dina knasiga råd!!!

ÄLSKAR DIG ALLTID


Kul kille!

Pette i mitten ville inte titta upp för han sa att hans närborrar är så stora så att de skulle ta över hela bilden

Till vänster syns den blivande mamman Emilia som är sååå fin och gravid.

Näsborrs-Pette ska bli pappa!


RSS 2.0